Menu Sluiten

Elektrische Verwarming Kosten

Wij zijn gecertificeerde* airco installateur Hamme en Waasland. Wat in 2002 begon als technieker bij Daikin Europe te Oostende is gegroeid naar een volwaardige installateur airco en warmtepompen voor de regio Hamme en omstreken.

92435919243591

More info

tags: Elektrische Verwarming – Leveranciers Elektrische Verwarming – Handelaars Elektrische Verwarming – Bedrijven Elektrische Verwarming – Offerte Elektrische Verwarming – 

Wenst u meer info over elektrische verwarming kosten kijk dan vlug op https://lec-energysolutions.be/ | Elektrische Verwarming Kosten

Verwarming Elektrische Verwarming Kosten: De Voordelen en Nadelen

Het gebruik van elektrische verwarming wordt steeds populairder, vooral in deze tijd waarin duurzaamheid en energiebesparing belangrijke onderwerpen zijn geworden. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van elektrische verwarming? In dit artikel zullen we de voor- en nadelen bespreken van elektrische verwarming en wat de kosten hiervan kunnen zijn.

Wat is elektrische verwarming?

Elektrische verwarming is een vorm van verwarming die werkt door middel van elektriciteit. Dit kan op verschillende manieren worden toegepast, zoals met behulp van radiatoren, vloerverwarming of infraroodpanelen. Het grote voordeel van elektrische verwarming is dat het geen gebruik maakt van gas, waardoor het milieuvriendelijker is. Bovendien is er geen leidingwerk nodig, waardoor het gemakkelijk te installeren is.

Voordelen van elektrische verwarming

 1. Milieuvriendelijk
  Zoals eerder genoemd, is elektrische verwarming een milieuvriendelijke optie omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gas. Hierdoor draagt het bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot en het behoud van het milieu.

 2. Geen onderhoudskosten
  Bij een cv-ketel op gas komen vaak nog extra kosten kijken voor het onderhoud en de jaarlijkse controle. Bij elektrische verwarming is dit niet het geval. Er is geen periodiek onderhoud vereist, wat op de lange termijn kostenbesparend is.

 3. Geen leidingwerk nodig
  Het installeren van elektrische verwarming is relatief eenvoudig en er is geen ingrijpende verbouwing voor nodig. Hierdoor bespaar je op de installatiekosten en blijft de overlast beperkt.

 4. Perfect voor kleine ruimtes
  Elektrische verwarming is ideaal voor kleinere ruimtes, zoals een slaapkamer of studeerkamer. Je kunt namelijk per ruimte apart instellen hoe warm het moet zijn, waardoor er geen onnodige warmte wordt verspild.

Nadelen van elektrische verwarming

 1. Hogere energiekosten
  Hoewel elektrische verwarming efficiënter is dan gasverwarming, ligt de prijs van elektriciteit vaak hoger dan die van gas. Dit kan resulteren in hogere energiekosten.

 2. Geen warm water
  Een cv-ketel opgas zorgt niet alleen voor verwarming, maar ook voor warm water. Bij elektrische verwarming is dit niet het geval, waardoor je een aparte boiler nodig hebt voor warm water. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

 3. Beperkte capaciteit
  Elektrische verwarming heeft een beperkte capaciteit, waardoor het minder geschikt is voor grote ruimtes. In dat geval kan het nodig zijn om meerdere elektrische systemen te installeren.

 4. Afhankelijk van elektriciteit
  In tegenstelling tot gasverwarming, ben je bij elektrische verwarming volledig afhankelijk van elektriciteit. Mocht er een stroomstoring zijn, dan valt ook de verwarming uit.

Kosten van elektrische verwarming

De kosten van elektrische verwarming zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type verwarming, de grootte van de ruimte en de energieprijzen. Over het algemeen kun je rekening houden met de volgende kosten:

 • Installatiekosten: De kosten voor het installeren van elektrische verwarming liggen gemiddeld tussen de €500 en €2000, afhankelijk van het type systeem en de grootte van de ruimte.
 • Energiekosten: De energieprijzen variëren per leverancier en per regio. Gemiddeld genomen ben je goedkoper uit met elektrische verwarming dan met gasverwarming.
 • Onderhoudskosten: Zoals eerder vermeld, zijn er geen periodieke onderhoudskosten voor elektrische verwarming. Wel kunnen er eventuele reparatiekosten zijn bij een defect of storing.

Kortom, de kosten van elektrische verwarming zijn op de lange termijn vaak voordeliger dan die van gasverwarming, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren.

Conclusie

Elektrische verwarming heeft zowel voor- als nadelen en de kosten hiervan kunnen per situatie verschillen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar jouw persoonlijke situatie en wensen voordat je besluit over te gaan op elektrische verwarming. Het is echter een duurzame en efficiënte manier van verwarmen, die steeds populairder wordt in Nederland. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van elektrische verwarming? Ga dan naar lec-energysolutions.be/elektrische-verwarming/.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Elektrische verwarming kosten

!–StopPubText–>.